• info@dentomedica.gr
  • 2107485533
  • 2107485544

02 Ιανουαρίου 2017

CS 3500 Intraoral Scanner

Posted in Ενημέρωση

CS 3500  Intraoral Scanner

Στον εικοστό πρώτο αιώνα, η εμφάνιση και η ψυχολογία του καθενός αποτελεί βάση επιστημονικών ερευνών, κλειδί για την προσωπική αλλά και επαγγελματική του εξέλιξη. Ο βασικότερος παράγοντας είναι η εμφάνιση του προσώπου και η αυτοπεποίθηση που μπορεί να δώσει ένα όμορφο, συμμετρικό χαμόγελο. Ο σύγχρονος οδοντίατρος καλείται πλέον να προσδώσει στον ασθενή όχι μόνο τις απλές οδοντιατρικές πράξεις , αλλά και μία πληθώρα αισθητικών αποκαταστάσεων.

Στην σύγχρονη οδοντιατρική κλινική εφαρμογή, οι τελευταίες εξελίξεις μπορούν να βοηθήσουν τον οδοντίατρο στο να παρέχει υψηλής ποιότητας οδοντιατρικές υπηρεσίες με πιο γρήγορο, άμεσο και αξιόπιστο τρόπο, ελαχιστοποιώντας και πολλές φορές το χρόνο και το κόστος κάποιον θεραπειών. Ακολουθώντας όλα τα νέα σύγχρονα, παγκόσμια, οδοντιατρικά πρότυπα ένα σύγχρονο οδοντιατρείο θα πρέπει να παρέχει υψηλής ποιότητα φροντίδα στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, η αποκατάσταση ασθενών σε μία μέρα είναι ότι πιο σύγχρονο μπορεί να προσφέρει η οδοντιατρική. Αποκατάσταση οδοντιατρικών στεφανών, ένθετων ή επένθετων , η μονήρης αποκατάσταση ενός δοντιού, η δημιουργία μίας γέφυρας τριών δοντιών ή τεσσάρων ή ακόμη και αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων μπορούν πλέον να ολοκληρωθούν ακόμη και σε μία συνεδρία και όχι με προσωρινές αλλά με μόνιμες αποκαταστάσεις. Σε αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολύ η ψηφιακή απεικόνιση της στοματικής κοιλότητας ή του προς αποκατάσταση σημείου.

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής ενδοστοματικής σάρωσης είναι συγκεντρωτικά τα εξής:

  • Μειωμένος χρόνος που αφιερώνεται σε κάθε ασθενή, πιο πολλοί ασθενείς την μέρα.
  • Πιο γρήγορη επικοινωνία με το εργαστήριο και πιο ακριβή αποτελέσματα-προσθετικές αποκαταστάσεις.
  • Υψηλής ευκρίνειας εικόνες με πάρα πολύ μεγάλη λεπτομέρεια.
  • Τα ψηφιακά αρχεία επιτρέπουν την καλύτερη επικοινωνία του οδοντιατρείου με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο.
  • Βελτιωμένη παραγωγικότητα.

4Με το ενδοστοματικό σαρωτή CS 3500 Intraoral Scanner, ο οδοντίατρος μπορεί να πάρει πλέον ψηφιακό αποτύπωμα και να εγκαταλήψει την λήψη «μέτρων» με τις κλασικές μεθόδους αποτύπωσης όπως είναι το αλγινικό, η σιλικόνη ή η βινυλοπολυσιλοξάνη. Με αυτό τον καινοτόμο τρόπο αποτύπωσης ο οδοντίατρος μπορεί να λάβει αποτυπώσεις πολύ υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης της τάξης ±25μm.

Η διαδικασία λήψης για ένα έμπειρο οδοντίατρο μπορεί να είναι ακόμη και πιο γρήγορη από την κλασσική λήψη μέτρου ( ανάλογα το μέγεθος της αποτύπωσης), αλλά είναι σίγουρα πιο ευχάριστη για τον ασθενή. – Έχει παρατηρηθεί πως τα αποτυπωτικά υλικά και τα δισκάρια αποτύπωσης προκαλούν σε πολλούς ασθενείς τάση για έμετο.- Συνεπώς η αίσθηση του ασθενή είναι πολύ καλύτερη.

Η λήψη του αποτυπώματος γίνεται άμεσα στον υπολογιστή, και δεν χρειάζονται συνεχώς αναλώσιμα για την λήψη αυτού όπως γίνεται με την κλασσική μέθοδο. Ο ασθενής και ο οδοντίατρος μπορεί να δει «ζωντανά» στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή την διαδικασία της σάρωσης και να διορθώσει ο δεύτερος όποια ατέλεια μπορεί να υπάρξει στην διαδικασία.

3Η λήψη και η ανασύνθεση του «ψηφιακού» αποτυπώματος γίνεται με πραγματικά χρώματα. Επιπροσθέτως με το καινοτόμο σύστημα CS 3500, ο οδοντίατρος δεν κάνει χρήση κανενός υγρού η σκόνης αποτύπωσης, όπως σε πολλά όμοια συστήματα του ανταγωνισμού. Με αυτό τον τρόπο ο ασθενής το μόνο που έχει να κάνει είναι να διατηρήσει ανοιχτή την στοματική κοιλότητα για μερικά μόλις λεπτά. Με αυτή την διαδικασία απλοποιείται πιο πολύ ακόμη η διαδικασία της ψηφιακής αποτύπωσης και ο χρόνος μειώνεται δραματικά.

Τα ακροφύσια τα οποία εισέρχονται στην στοματική κοιλότητα του ασθενή μπορεούν να αποστειρωθούν στο αυτόκαυστο, απαλείφοντας όλες τις πιθανότητες για μετάδοση νοσημάτων από ασθενή σε ασθενή. Επίσης η συσκευή διαθέτει δύο τύπων ακροφύσια, ένα με διαστάσεις 16x12mm για ασθενής με μεγάλη στοματική κοιλότητα ( ενήλικες) και ένα με διαστάσεις 12x9mm για παιδιά ή ασθενείς με στενή στοματική κοιλότητα.

2Ο ενδοστοματικός σαρωτής CS 3500, είναι πραγματικά φορητός. Το μόνο που χρειάζεται για να δουλέψει είναι ένας υπολογιστής με θύρα USB και το λογισμικό του εγκατεστημένο. Σε αντίθεση με πολλά ενδοστοματικά σκάνερ της αγοράς που έρχονται σε τροχήλατες συσκευές, η χρήση του, μεταφορά σε άλλο χώρο του οδοντιατρείου είναι πραγματικά εύκολη. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της φορητότητάς του είναι ότι η αναβάθμιση – αλλαγή του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών καθιστώντας έτσι το κόστος αναβάθμισης συγκρίσιμο με αυτό ενός απλού οικιακού υπολογιστή. Οι περισσότερες εταιρείες με κλειστά ή τροχήλατα μοντέλα χρεώνουν υπέρογκα ποσά για την αναβάθμιση αυτών , ασχέτως και εάν πρόκειται για υπολογιστές του κοινού εμπορίου με τροποποιημένα κουτιά – θήκες.

1Επίσης, μία ακόμη καινοτομία της Carestream Dental είναι και η σάρωση χωρίς να είναι απαραίτητο ο οδοντίατρος να κοιτάει την οθόνη για να επιβεβαιώνει την ορθή σάρωση. Το ενδοστοματικό σκάνερ έχει ενσωματωμένο οπτικό σύστημα αναγνώρισης της σωστής λήψης. Έτσι για κάθε ορθή λήψη η ενδεικτική λυχνία ανάβει πράσινο ενώ για κάθε λήψη που μπορεί να είναι λάθος το φως που ανάβει είναι πορτοκαλί. Μπορεί να κάνει συνεπώς λήψη 2D και 3D εικόνων.

Ενδείξεις επίσης υπάρχουν και πάνω στο ενδοστοματικό σκάνερ για την επιλογή της περιοχής σάρωσης , δηλαδή άνω ή κάτω γνάθος και δείξεως για την σύγκλιση. Επίσης υπάρχει και κουμπί αντιστροφής της γνάθου σε περίπτωση λαθεμένης επιλογής.

Επιπροσθέτως, τα άκρα είναι θερμενόμενα ώστε να αποτρέπουν την θόλωση του καθρέφτη αποτύπωσης. Αυτόματα ξεθολώνει το άκρο και δεν εμποδίζει την λήψη εικόνων υψηλής ευκρίνειας και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να στεγνώσει το άκρο για να συνεχίσουμε την σάρωση.

Με την λήψη του ψηφιακού αποτυπώματος εντός του οδοντιατρείου, ο οδοντίατρος είναι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία επιθυμεί και πως η προσθετική εργασία θα είναι σωστή όσο αφορά τα ανατομικά στοιχεία του κάθε ασθενή. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει το αρχείο στο εργαστήριο ακόμη και μέσω internet.

Ακολουθώντας τα βήματα και την φιλοσοφία όλων των συσκευών της Carestream Dental, το CS 3500 μπορεί να κάνει εξαγωγή των αρχείων του σε ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ STL αρχεία. Έτσι το κάθε ψηφιακό οδοντοτεχνικό εργαστήριο μπορεί με τα δικά του λογισμικά και κοπτικά να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να ολοκληρώσει την προσθετική εργασία για το εκάστοτε περιστατικό σε μόλις λίγες ώρες.

Με την χρήση του ενδοστοματικού σαρωτή CS 3500 η παροχή υπηρεσιών του οδοντιατρείου αναβαθμίζεται και οι ασθενής μπορούν πλέον να λάβουν υψηλής ποιότητας προσθετικές εργασίες σε λίγα μόλις λεπτά.

Οδοντιατρεία με εξοπλισμό μας!!!

Η εταιρεία DentoMedica έχει σχεδιάσει, ολοκληρώσει και εξοπλίσει πάρα πολλά ιδιωτικά οδοντιατρεία ή ακόμη και οδοντιατρικές κλινικές με τον εξοπλισμό της. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα ολοκληρωμένα project μας.

ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Συνεχώς αναζητούμε τις καλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, για να προσφέρουμε στον οδοντιάτρο ποιοτικά προϊόντα, υψηλής τεχνολογίας και αξιοπιστίας. Μερικές από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε είναι.

carestream
xocare
diplomat
megagen
ightinstruments
kerr
eufoton
obtura
regedent

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία DENTOMEDICA Α.Ε. δημιουργήθηκε το 1993 και αντιπροσωπεύει εταιρείες που επιδίδονται στην κατασκευή υψηλής τεχνολογίας οδοντιατρικού εξοπλισμού. Η αφορμή της ίδρυσης της εταιρείας ήταν η έλλειψη από την αγορά της τεχνολογίας της ψηφιακής απεικόνισης. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

footer map